Sunday, 28 June 2015

Rakan Niaga Akademi Bisnes Online Paling Mudah

Teks: Nurzafirah Mat Zin

Saya nak berniaga, nak cari pendapatan tambahan bantu suami/keluarga tapi saya tak tahu nak berniaga apa.
 produk apa yang sesuai untuk dijual. saya buntu. mohon bantu saya.

-Puan xxx
Ini adalah contoh soalan yang sering diperoleh daripada umum apabila diajukan cara mereka untuk membantu menambahkan pendapatan sedia ada. Tidak dapat dinafikan, kos sara hidup yang tinggi serta komitmen yang pelbagai kadang-kadang memaksa kita memikirkan alternatif untuk memperoleh sumber pendapatan kedua. Dan sebagai orang bijak, saya rasa tak salah untuk kita merebut peluang yang ada di depan mata dan bergerak maju tanpa menoleh ke belakang lagi. Minat boleh dipupuk, jika masih belum mahir berniaga, jangan risau, ada pihak yang sudi membimbing kita.

Jika kalian salah seorang yang bertanyakan soalan seperti di atas kepada saya, jawapan saya ialah dengan menyertai Rakan Niaga Akademi Bekerja Di Rumah. Rakan Niaga merupakan sebuah bisnes online yang paling mudah untuk dijalankan. Kenapa? Jom kita lihat sedikit apa kelebihannya. 

Jika ada yang mahu memulakan bisnes dengan bermodal yang sangat rendah dan tanpa ada ulangan modal setiap bulan, saya amat mengalu-alukan kalian terutama suri rumah dan suri bekerjaya menyertai kami di Akademi Bekerja Di Rumah, sebagai rakan niaga (pengurus online) akademi.

Apa yang menariknya, sebagai rakan niaga, kalian akan diberikan bimbingan dan latihan menggunakan blog dan facebook sebagai medan utama pasaran. Mempromosi produk-produk akademi di blog melalui latihan penulisan di blog masing-masing.  Blog yang dihasilkan juga bukanlah spesifik untuk mempromosi produk akademi sahaja. Rakan niaga akan dianalisa terlebih dahulu sebelum memulakan blog. Blog yang dihasilkan juga adalah melalui kemahiran, minat dan kepakaran masing-masing berdasarkan analisa jawapan yang diberikan.

Produk akademi pula ialah pakej ebook, kelas online dan sewaan tapak iklan (soho directory). Kesemua produk ini atas talian sahaja, tanpa perlu kita menguruskan, mengambil stok dan menghantar barangan melalui pos laju. Produk juga merupakan permintaan sepanjang tahun yang sangat-sangat diperlukan oleh semua orang.

Rakan niaga akademi akan dilatih melalui kelas asas blog bisnes. Kalian juga akan dimasukkan dalam kumpulan belajar khas, yang mana bimbingan dan latihan akan diberikan setiap masa. Juga bahan promosi yang akan diberikan. Yang tinggal, kalian hanya perlu buat sahaja. Dengan istilah mudah tiru dan ikut sahaja apa yang telah diajar.  Konsisten, fokus dan sungguh-sungguh.

Lagi kelebihan rakan niaga, yang lebih penting dan saya kira ini faktor utama bagi mereka yang memilih bisnes yang ingin dilakukan ialah, modal yang perlu dikeluarkan untuk menjadi rakan niaga hanyalah yuran sekali bayar sahaja. Yuran kelas sebagai rakan niaga akademi, dan secara automatik kalian terus akan menjadi alumni akademi bekerja di rumah. Sebagai rakan niaga, kalian layak untuk menjana pendapatan dengan mempromosi ketiga-tiga produk utama ABDR. Komisen akan diberikan kepada yang berjaya membuat jualan.

Rakan niaga akademi ini sangat sesuai untuk mereka yang mahu memulakan bisnes dengan modal yang sangat minima tanpa pengulangan modal setiap bulan. Juga tanpa perlu bersusah payah meninggalkan anak-anak di rumah untuk menguruskan bisnes ini. Yang penting hanya perlu ada komputer/ laptop / telefon canggih dan talian internet. Kalian juga tidak perlu fikirkan produk apa yang sesuai untuk dijual lagi. Kerana ABDR telah pun menyediakan produk yang sememangnya khusus permintaan sepanjang tahun.


Satu panduan lengkap Rakan Niaga akan diberikan kepada mereka yang mendaftar. Inshaallah saya akan bimbing kalian bagi membina platform untuk mula.

Apa yang anda dapat dengan menjadi Rakan Niaga?
Anda akan belajar membina platform, iaitu satu Blog Bisnes yang membolehkan anda menjalankan operasi perniagaan hanya dari rumah sahaja. Kalian juga akan belajar membina satu fanpage.

Anda hanya perlu mempromosikan pakej-pakej jualan dan produk-produk yang ditawarkan oleh Akademi Bekerja Di Rumah. Kami sediakan tapak untuk anda berniaga tanpa perlu keluar dari rumah. Apa yang anda perlukan hanyalah kesungguhan dan talian internet.

Blog Rakan Niaga akan tersedia dengan pautan:
  1. 1. Logo Akademi Bekerja Di Rumah
  2. 2. Logo rasmi SOHOdirectory
  3. 3. Kelas-kelas Online
  4. 4. Pakej Ebook
  5. 5. Ruang Periklanan
  6. 6. Borang Tempahan


Dengan ini anda tidak perlu keluar rumah, hanya bisnes di hujung jari. Samada secara sepenuh masa atau secara sambilan.

Hubungi saya :
email : nurzafirahmatzin@gmail.com
add saya di facebook : https://www.facebook.com/nurzafirahmatzin

No comments:

Post a Comment

Copyright to NUR ZAFIRAH
Designed by UMIESUEstudio 2015